Istorie

Dezvoltarea unei infrastructuri informationale juridice in Republica Moldova a fost motivul forte al colaborarii dintre Fundatia SOROS-Moldova, Institutul pentru Politici Legislative si Constitutionale, Budapesta si Biblioteca Municipala "B.P. Hasdeu". Astfel la 24 mai, 2001 a fost deschisa Biblioteca Publica de Drept ca centru informational pentru toti membrii comunitatii.

Crearea bibliotecii si-a dovedit din start importanta si utilitatea ei obiectiva: numarul mare de utilizatori activi (in doar cinci luni peste 1900 cititori inscrisi), aproximativ zilnic - 750 vizite, multiplele donatii de la institutii, ONG-uri, persoane particulare, etc. Prin colectia sa bine selectata si oferita prin accesul liber la raft, biblioteca a reusit sa suplineasca vacuumul informational si documentar, actualmente caracteristic nu doar comunitatii juridice (in cadrul institutiilor publice, administrative, universitare, etc.), ci intregii comunitati. Iar accesul la resursele informationale juridice electronice (baze de date: JURIST, EBSCO), oferite via Internet au transformat biblioteca intr-un centru cu adevarat util si necesar fiecarui membru al comunitatii.

Speram, ca si in continuare BPD isi va diversifica si dezvolta noi servicii in concordanta cu necesitatile informationale ale utilizatorilor ei pentru a facilita o participare activa a lor in societate.

 
Bibliotec@Ta
Înregistare on-line Solicitare înstruire Solicitare achiziţie BPD Ajutor