Expozitii on-line

Crima organizata si terorismul - riscurile securitatii mondiale


Criminalitatea internationala si drepturile omului

Criminalitatea_internationala.jpg Creanga C. Criminalitatea internationala si drepturile omului/ C. Creanga.- Ch, 2002.- 176 p.

Situatiile criminologice atit in R.M. cit si peste hotare este o problema in care sunt cointeresati si implicati mai multi magnati mondiali cu fonduri enorme de bani. Deci, se simte o criminalitate globala. Aceasta este motivul, ca criminalitatea este exportata prin incoronarea hotilor in lege din alte regiuni ale lumii.

Cel mai mare pericol al sec. XXI este crima organizata, care prezinta un pericol deosebit, deoarece ea impune sub amenintarea cu moartea pe oameni sa respecte “omerta” – legea tacerii, ce inseamna refuzarea de a elabora cu statul.

 

Istoria mafiei de la inceputuri pina in zilele noastre

Istoria mafiei de la inceputuri pina in zilele noastre Salvatore Lupo. Istoria mafiei de la inceputuri pina in zilele noastre/ S. Lupo; Trad: E. Stoleriu.- Bucuresti. Polirom, 1999.-251 p.

Fenomenul mafiei, violentei politice, sociale, judecata publica, revolta morala, bani si putere politica, mafie veche si noua, teroristi si mafioti care se caiesc sunt momente de importanta majora.

Autorul reconstituie obiectiv trecutul si prezentul mafiei, prin utilizarea instrumentelor clasice, care au activat in organizatii de tip mafiot.

 

Criminalitatea organizata la nivel transnational si unele forme de manifestare in R.M.

Criminalitatea organizata la nivel transnational si unele forme de manifestare in R.M.

Ciobanu S. Criminalitatea organizata la nivel transnational si unele forme de manifestare in R.M./ I.Ciobanu.- Ch. Museum,2001

Criminalitatea organizata poate fi definita ca forma de criminalitate a civilizatiei contemporane, cu elementul unor asfel de activitati mafiote ca excrocheriile, coruptia, controlul asupra jocurilor de noroc. Se poate de mentionat, ca nu pot exista crime organizate fara o anumita organizare a subiectilor acestora si asocierii lor in baza unui program.

 

Terorismul - crima internationala

Terorismul - crima internationala

Balan Oleg. Terorismul - crima internationala/ O. Balan.-Ch, 1998.- 141 p.

Fenomenul terorismului nu constituie o aparitie noua in societatea contemporana, dar ramiine o metoda de atingere a scopului politic sau de alta natura, Formele actelor teroriste sunt analizate de al aparitia terorismului si pina la moment, si este tratat ca o violenta politica, precum si incercarile de reglementare a terorismului, atit in R.M., cit si peste hotare.

Bibliotec@Ta
Înregistare on-line Solicitare înstruire Solicitare achiziţie BPD Ajutor