23 septembrie 2018

Duminică, 23 septembrie 2018, Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt se va transforma pentru câteva ore într-o bibliotecă modernă, în care toți doritorii vor putea să participe la diverse activități interactive și să cunoască serviciile și oportunitățile de care pot beneficia în bibliotecile publice din țară.

În intervalul orelor 11.00-13.00, vizitatorii evenimentului vor avea posibilitatea să participe la activități demonstrative și masterclass-uri de robotică, coding, virtual reality, fabricare digitală, sport, teste de sănătate, activități educaționale, concursuri și ateliere de creație, prezentări și expoziții interactive, prin care vor descoperi o altfel de bibliotecă – modernă, atractivă și interactivă, care îi poate ajuta să:

  • Exceleze prin tehnologii (Aleea Biblioteca Tehnologiilor)
  • READescopere plăcerea lecturii (Aleea Biblioteca Lecturii)
  • Învețe într-un mod nonformal (Aleea Biblioteca Studiului)
  • Creeze și exploreze (Aleea Biblioteca Jocului și a Creației)
  • Practice un mod sănătos de viață (Aleea Biblioteca Sportului și a Sănătății)
  • Performeze în ritmuri de muzică și dans (Aleea Biblioteca Muzicii și Dansului)

Fiecare, indiferent de vârstă și ocupație, va descoperi ceva pe placul său și va putea spune că „Biblioteca Altfel e Biblioteca MEA”. Momentele muzicale vor întregi buna dispoziție, iar cei mai activi participanți se vor alege cu premii din partea organizatorilor.

Evenimentul este organizat de Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, Programul Novateca, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Primăriei Chișinău. Evenimentul se desfășoară în cadrul Campaniei naționale de sensibilizare privind modernizarea bibliotecilor publice „E Biblioteca MEA”, care vine să accentueze schimbările și inovațiile produse în ultimii ani în bibliotecile publice din țară și să promoveze noua Lege cu privire biblioteci.
Vă așteptăm!

Sursa: http://abrm.md/?p=4462